zijkant striping
Zelf autostickers maken?

Alles wat je moet weten over zelf autostickers maken!

Ben jij een trotste autobezitter én vind je het leuk om je auto een persoonlijk tintje te geven? Dan heb jij vast wel eens nagedacht over het bestickeren van je auto. Of je nu je bedrijf wilt promoten, je auto wilt pimpen of ‘m gewoon wilt personaliseren. Ook zonder een professionele plotter, kun jij zelf je eigen autostickers maken. We nemen je mee in alles wat je moet weten om zelf autostickers te maken.

Stappenplan zelf autostickers maken

1. Ontwerp je eigen autosticker

Voordat je de sticker zelf gaat maken of besteld bij een sticker leverancier is het van belang om te bepalen wat voor ontwerp je op je auto wenst. Wens je een logo, afbeelding of gewoon een tekst? Denk na over de grootte, eventueel het lettertype en de kleur van de sticker. 

2. Kies het juiste materiaal 

Het is belangrijk om goed na te denken over het materiaal dat je wilt gebruiken voor je autosticker. Zo moet het tegen een stootje kunnen, je moet ermee door de wasstraat kunnen rijden en het mag natuurlijk niet verkleuren. Kies daarom voor een stoot- en weer vaste folie, die niet verkleurd door de zon. Bij socialsticker verkopen we enkel stickers, voorzien van een beschermlaminaat en uv-wering.  

3. Print je sticker of laat 'm printen

Heb je niet de beschikking over proffesioneel apparatuur om stickers te plotten? Geen probleem! Bij socialsticker plotten we jouw sticker uit hoogwaardige vinyl folie, waterbestendig én kleurvast. 

4. Bereid je auto voor

Je hebt vast een oppervlak in gedachte waarop je de sticker wilt bevestigen. Dit kan een autoraam, bumper, deur, instaplijst of waar dan ook. Verwijder vuil, maak het oppervlak schoon en droog. 

5. Aanbrengen van de sticker

Haal de backing folie van de sticker af en plaats deze op de gewenste plek. Gebruik een rakel om de sticker goed aan te drukken op het oppervlak. Voor een uitgebreider stappenplan, klik hier

6. Afwerking van de sticker

Controleer of de luchtbellen verwijderd zijn en of de sticker goed is aangebracht, Laat even drogen én je bent klaar om te shinen!

Start vandaag nog met zelf autostickers maken

Ben jij een trotste autobezitter én vind je het leuk om je auto een persoonlijk tintje te geven? Dan heb jij vast wel eens nagedacht over het bestickeren van je auto. 

Autostickers maken is een leuke en creatieve manier om je auto te personaliseren. Met de juiste materialen en een goed ontwerp kun je een unieke sticker creëren die je auto echt van de rest laat opvallen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geef je auto een persoonlijk tintje!

Regresar al blog