zijkant striping
In 3 stappen een autosticker bevestigen.

Een praktisch stappenplan om jouw autosticker te bevestigen

Met onze autostickers personaliseer je jouw auto of maak je hem gewoon nog net iets vetter. Uit je passie én domineer de straten met een mooie gepersonaliseerde auto. Of je nu voor onze gave zijkant striping of bijvoorbeeld een Instagram autosticker gaat, het correct aanbrengen is van groot belang voor het eindresultaat. Met dit stappenplan leggen wij jou uit hoe je onze stickers op de juiste manier, maar bovenal eenvoudig kunt bevestigen. Dus, laten we starten! Samen de autosticker bevestigen?

Stap 1: de voorbereiding

Uiteraard begin je bij het uitkiezen van de gewenste autosticker. Deze heb je, als je een beetje oog voor kwaliteit hebt, besteld bij socialsticker. Heb je de autosticker elders besteld? Dan ga je hier eigenlijk al de mist in en ontbreekt het bij jou aan goede voorbereiding. Geintje natuurlijk. 

Het is belangrijk om het oppervlak (bijvoorbeeld je autoraam, autodak, autodeur of autobumper) waarop jij de autosticker wilt bevestigen op te meten. Zorg ervoor dat het formaat autosticker dat jij bestelt past binnen het gewenste oppervlak. Kies daarnaast een kleur die matcht met jouw lak. Weet je niet zeker of een bepaalde kleur matcht met jouw kleur lak? Neem dan even contact op met de klantenservice voor advies, of ga voor een neutrale kleur autosticker zoals zwart of wit. 

Nu je een autosticker hebt uitgekozen en het oppervlak waarop de autosticker geplaatst wordt hebt bepaald gaan we over op het voorbereiden van de auto. Je kunt natuurlijk geen autosticker aanbrengen op een auto-oppervlak dat je al maandenlang niet gereinigd hebt. Reinig de plek waarop je de autosticker wilt bevestigen grondig en zorg ervoor dat dit oppervlak volledig vetvrij is gemaakt. Gebruik indien nodig een ontvettingsmiddel om ervoor te zorgen dat het oppervlak brandschoon is. Je kunt nu de autosticker bevestigen. Kies wel (indien mogelijk) een dag uit waarbij het warmer dan 5 graden, maar niet warmer dan 25 graden is. Tussen de 5 en 25 graden hechten autostickers het beste aan het oppervlak, waarbij de kans op loslaten door slechte hechting van de lijmlaag vrijwel onmogelijk is. 

Stap 2: autosticker bevestigen

  1. Verwijder het rugpapier van de autosticker. Om ervoor te zorgen dat jij de sticker in één keer en thuis waar én wanneer je maar wilt kunt aanbrengen, hebben we de autostickers voorzien van een rugpapier. Dit rugpapier zorgt ervoor dat de autostickers 'bewaard' en later op een gewenst moment op iedere gewenste locatie opgeplakt kunnen worden. De sticker blijft vastkleven aan de applicatielaag. Zorg ervoor dat je uit de wind staat en de applicatielaag goed met twee handen vasthoudt, want als de sticker dubbelgevouwen wordt of ergens tegen aanwaait kun je er niks meer mee. 

  2. Bevestig de autosticker op de juiste locatie. Als het goed is heb je bij stap 1 in de voorbereiding de positie van de autosticker bepaalt. Je weet dus al of je de autosticker op je autoraam, autodak of bijvoorbeeld de autobumper wilt plaatsen. Bepaal nu de exact locatie door de sticker voor het oppervlak te houden en kijk waar je de autosticker wilt plaatsen. Ben je uit de locatie? Mooi! Je kunt nu daadwerkelijk de autosticker bevestigen. Plak de linkerzijde van de de applicatielaag op de gewenste plek. Strijk vervolgens met een pasje van links naar rechts de autosticker strak tegen het oppervlak. Strijk er een aantal keer met een pasje (mag gewoon een bankpas zijn) overheen.

  3. Verwijderen van de applicatiefolie. Als je zeker weet dat de sticker goed is gehecht aan het oppervlak kun je de applicatiefolie verwijderen. Trek deze voorzichtig los, check tussentijds of de autosticker op het oppervlak blijft zitten. Gelukt? Top, dan zit je autosticker perfect op zijn plek!

Conclusie

Een autosticker koop je altijd bij socialsticker. Nee, dat was alweer een geintje. Even serieus. Het is redelijk eenvoudig om een autosticker professioneel aan te brengen op jouw voertuig. Het vergt wat voorbereiding, maar het eindresultaat mag er zeker wezen. Belangrijk om de plaatsing goed voor te bereiden, zodat je de mooiste locatie hebt gekozen én de sticker naadloos bevestigd is. Nu je weet hoe je een autosticker moet bevestigen, kun je er niet meer onderuit. Uit je creativiteit, laat zien hoe trots je bent op je auto én personaliseer 'm met onze autostickers. Wie weet, misschien krijg je wel een paar extra pk's door onze autostickers. 

Regresar al blog